Časopis pro ty, kteří chtějí porozumět světu kolem sebe.
Časopis s obsahem recenzovaným odborníky.

SPILKOVÁ, J. (2017): Město a potraviny: alternativní způsoby produkce a spotřeby potravin. Geografické rozhledy, 26(5), 24–25.

Stáhnout článek

Abstrakt: Článek představuje alternativní způsoby spotřeby a produkce potravin v městských oblastech. V první části se věnuje alternativním potravinovým sítím a jejich formám, které se již v Česku etablovaly. Druhá část článku se zaměřuje na městské zemědělství obecně a pokračuje prezentováním úspěšných příkladů komunitních zahrad v Praze.

Klíčová slova: alternativní potravinové sítě, městské zemědělství, komunitní zahrady, udržitelnost

Abstract (EN): The City and Food: Alternative Forms of Food Production and Consumption. This paper introduces alternative forms of food consumption and production within urban areas. First, it introduces alternative food networks and various forms of such networks that have already established themselves in Czechia. Second, the paper turns to urban agriculture in general, documenting the first examples of community gardens in Prague.

Keywords (EN): alternative food networks, urban agriculture, community gardens, sustainability