Časopis pro ty, kteří chtějí porozumět světu kolem sebe.
Časopis s obsahem recenzovaným odborníky.

TRAHORSCH, P., BLÁHA, J. D. (2017): Geografická dimenze a využití Postcrossingu ve výuce na středních školách. Geografické rozhledy, 26(4), 12–13.

Stáhnout článek

Abstrakt: Postcrossing je projekt, který spojuje moderní informační technologie s klasickou poštovní službou. Uživatelům umožňuje vyměňovat pohlednice z celého světa. Článek se v první části zabývá prostorovou diferenciací tohoto projektu. Na základě vytvořených map jsou zde interpretovány hlavní faktory, které ovlivňují počet uživatelů Postcrossingu i jejich aktivitu. Druhá část článku je zaměřena na využití této hry na středních školách a na práci s vizuálním materiálem (polednicemi).

Klíčová slova: postcrossing, geografické vzdělávání, pohlednice, vizuálie

Abstract (EN): The Geographic Dimension and Use of Postcrossing in Teaching in Secondary Schools. Postcrossing is a project that combines modern information technology with a traditional postal service. It allows to users to exchange postcards worldwide. In the first section, this article explores the spatial differentiation of this project. The created maps make it possible to interpret primary factors that influence the number of postcrossing users and their activity in the project. The second part of the article focuses on the use of the Postcrossing in secondary schools and working with visual materials (postcards).

Keywords (EN): postcrossing, geographical education, postcard, visuals