Časopis pro ty, kteří chtějí porozumět světu kolem sebe.
Časopis s obsahem recenzovaným odborníky.

ČERNÝ, K. (2011): Američtí muslimové: Vzdělaní, úspěšní, umírnění a silně věřící bratři a sestry. Geografické rozhledy, 20(4), 26–27.

Stáhnout článek

Abstrakt: Brokolice malému chlapci nevoní, ale snaží se ji pokaždé sníst, je zdravá a rodiče si to přejí – je to jeho boj se sebou samým, jeho osobní džihád. Jsem nešika a úplný idiot, ale věřím, že mě i tak Bůh stále miluje, sděluje na svém posteru jiný dospívající muslim asijského vzhledu. Další arabsky a ortodoxně vyhlížející jinoch se s nápisem v ruce ptá, zda bychom se báli, pokud by se přestěhoval právě do našeho města. V módním šátku zahalená a vážně se tvářící muslimka drží v ruce nápis „Teroristé unesli mé náboženství“, jiné zemřela sestra při útocích z 11. září 2001.

Abstract (EN): American Muslims: educated, successful, moderate and religiously devout brothers and sisters. The article focuses on Muslim Americans. It is based on secondary analyses of surveys which describe their integration, from a variety of different perspectives (social, economic, religious and political). The findings show that they are mostly well-educated, successful, middle-class and mainstream.