Časopis pro ty, kteří chtějí porozumět světu kolem sebe.
Časopis s obsahem recenzovaným odborníky.

KADLECOVÁ, V. (2010): Apartmánové rekreační byty v horských lokalitách – moderní alternativa tradičních chat a chalup nebo problém pro obec? Geografické rozhledy, 20(2), 26–27.

Stáhnout článek

Abstrakt: Článek přibližuje problematiku apartmánových rekreačních domů a bytů v horských lokalitách, které v Česku vznikají jako jeden z nových trendů v druhém bydlení od druhé poloviny 90. let 20. století. Rekreace je a vždy byla důležitou součástí lidského života a zvlášť v dnešní hektické době hraje významnou roli v trávení volného času. V průběhu desetiletí se však mění formy odpočinku a dochází ke změnám ve vzhledu a typu rekreačních objektů.

Abstract (EN): Recreational Apartments in Ski-resorts – a Modern Alternative to Traditional Cottages and Cabins or a Problem for the Municipality? This article describes the issue of recreational apartments situated in Czech ski-resorts. This new type of recreational property began to appear at the end of the 1990s. These often spacious projects in fragile mountain areas present a number of negative impacts along with relatively few benefits.