Časopis pro ty, kteří chtějí porozumět světu kolem sebe.
Časopis s obsahem recenzovaným odborníky.

ULRICH, M. (2006): Pivovarský průmysl v Česku. Geografické rozhledy, 16(1), 24–25.

Stáhnout článek

Abstrakt: České pivo a český pivovarský průmysl s tisíciletou tradicí se nesmazatelně zapsaly do myslí odborníků i běžných konzumentů na celém světě. Kromě dnes velmi rozšířeného stylu piva pils či pilsner (označení pochází od německého názvu Plzně) dalo české pivovarství světu i celou řadu odborníků, kteří rozhodujícím způsobem ovlivnili vývoj tohoto odvětví potravinářského průmyslu. Mezi nimi vynikají zejména F. O. Poupě a K. J. N. Balling, jejichž poznatky umožnily v 19. století přeměnu pivovarství z řemeslné výroby na klasické průmyslové odvětví.